2010. november 10., szerda

Miért fizetne többet?

Valamilyen számítógép a legtöbb Magyar háztartásban megtalálható. Van aki számára komoly megélhetési forrást jelent, van aki  csak az Interneten tudja tartani barátaival, szeretteivel a kapcsolatot. Vannak megszállott játékosok, és olyanok is aki csak egyszer-egyszer keresgélnek a Neten.
Ami biztos, hogy ha a számítógép elromlik, az akár komoly anyagi vagy eszmei veszteségekkel járhat. És Murphy törvénye szerint, szinte biztos, hogy a legváratlanabb pillanatban adja be szeretett masinánk a kulcsot. Ilyenkor mit teszünk? Kétségbe esetten cipeljük gépünket a legközelebbi szervizbe, ahol nagyon barátságtalan bevizsgálási és óradíjakat kérnek egy javításért.
(Itt álljunk meg egy szóra: bármilyen hihetetlen is, szinte kivétel nélkül minden ilyen üzletnek magasak az óradíjai, vagy tuti, hogy van valamilyen plusz költség. Hogy miért? Gondolkozzunk logikusan: ki kell termelni az akár több százezer forintos bérleti díjat, az alkalmazottak fizetését, STB.Ráadásul egy ilyen üzletnek az ügyfélköre igen csak le van limitálva, a környékbeli emberekből élnek. Ki vinné pl. Pesterzsébetről Békásmegyerre a gépét javítani?)
Továbbá a gépünket 2-3 napra ott kell hagyni, és fogalmunk sincs, hogy mi is volt a baja, esetleg mit cserélnek benne. Ilyenkor a szerviz mondhat akármit, hiszen nem értünk hozzá, és már csak a működő gépünkkel találkozunk újra. Természetesen kifizetjük, mert szükségünk van rá, és örülünk, hogy működik, adataink sértetlenek. (Ez pszichológia).
Nem egy esetben előfordult már, hogy kicserélték a gépben lévő működő alkatrészeket, esetleg gyengébb teljesítményűre. A felhasználó nem ért, hozzá, észre sem veszi. Ha értene hozzá, nem vinné szervizbe a gépet.
Nem csoda, hogy az ilyen szervizek, az első 1-2 évben, be is csődölnek.
Szervizünk több mint 10 éve van jelen az  informatikai szférában. A konkurenciát folyamatosan teszteljük, próbajavításokat végeztetünk, hogy lássuk kikkel áll szemben cégünk (a helyzet, sajnos elég siralmas). Figyeljük, hogy milyen árakkal dolgoznak a szervizek, milyen minőségben és szaktudással. Célunk, hogy a legjobb, de ugyanakkor mindenki számára megfizethető szerviz legyünk. Munkatársaink kiváló szakemberekből, műszerészekből, és programozókból állnak (nem gyorsan képzett, azonnal meggazdagodni akaró  kóklerekből).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.